Nova knjižna uspešnica
Rada Kos in Špela Kuhar

Torte vse zvrsti za praznične otroške dni

»Knjiga, ki pokaže, da so priprava, peka in krašenje torte enostavni in zabavni. Da zmorejo tudi manj spretni pripraviti prijeten in zabaven pričetek rojstnega dne za vse družinske člane.«

 

27 receptov

Mehke platnice

72 strani

samozaložba

 

 

 

Nakup knjige

Knjigo Reč' torta! prodaja podjetje Allegro d.o.o. Ljubljana.

Naročite jo lahko po telefonu ali po elektronski pošti:

Rada Kos:
041 805 988
Rada.Kos@allegro.si

Špela Kuhar
041 996 021
spela.kuhar@guest.arnes.si

Knjiga je naprodaj tudi v vseh dobro založenih knjigarnah po Sloveniji.

Cena knjige je 3.700 SIT.
Poštnino zaračunamo posebej.

 

Glej tudi

Spletna klepetalnica na temo knjige Reč' torta!
> Obišči

V knjigi so izbrani družinski recepti avtoric, babic, tet in prijateljic, nekaj pa sta jih avtorici ustvarili sami in preizkusili v preteklih letih. Čokoladne, skutne, sadne, smetanaste, kokosove, … Torte za izkušene, manj izkušene in tiste, ki jim peka ne leži. Postopki za izdelavo domiselnih in enostavnih okrasitev iz marcipana, bombonov, čokolade, cvetov, igrač in sadja so podrobno predstavljeni in opisani.

 

Recept

Jagodno čokoladni srčki

Potrebujemo:

Za torto
– 5 jajc
– 180 g sladkorja
– 180 g moke
– žličko pecilnega praška
– 2 dℓ jagodnega soka

Za nadev
– 500 g jagod
– 3 dℓ sladke smetane
– 3 dℓ rastlinske smetane
– 1 utrjevalec za smetano
– 2 žlici sladkorja

Za okrasitev
– 500 g jagod
– 200 g jedilne čokolade
– srčke iz črne in bele čokolade

Rahla, sveža poletna torta. Enostavna za pripravo in primerna za začetnike.

Torta

Penasto umešamo jajca in sladkor, nato previdno umešamo moko s pecilnim praškom. ?ečico segrejemo na 200 °C in tortni model obložimo s papirjem za peko. ?mes zlijemo v tortni model. Pečemo 45 minut. Ohlajeno torto prerežemo na polovico ali na tri dele, če smo spretnejši. Biskvit napojimo z jagodnim sokom.

Nadev

Sladko in rastlinsko smetano stepemo skupaj s sladkorjem ter utrjevalcem za smetano. Polovico stepene smetane zmešamo z očiščenimi jagodami in nadevamo na spodnjo plast. Če imamo še dve plasti, postopek ponovimo. Z ostalo polovico smetane premažemo torto, ki je tako pripravljena za okrasitev.

Okrasitev

Čokolado stopimo v vodni kopeli in ji dodamo olje. V rahlo ohlajeno čokolado do polovice pomakamo jagode, ki jim nismo odstranili pecljev. Počakamo, da se ohladijo. Na torto položimo okoladne jagode in mednje razdelimo srčke. 

 

Avtorici

Rada Kos je avtorica zbirke sedmih priročnikov Ustvarjalnih delavnic za otroke in odrasle ter dolgoletna voditeljica Ustvarjalnih delavnic.

Špela Kuhar je samostojna arhitektka, ki je za svojo delo na področju arhitekture prejela Plečnikovo priznanje in dve Nagradi Piranesi.